zijspannen & Quads 6J3A1654
Willemsen/Beunk op scherp voor thuispubliek in ONK Zijspancross in Lochem

De zijspancombinatie Willemsen/Beunk stond op scherp tijdens de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem. Na een goede wintervoorbereiding hadden ze er zin en wisten voor een grote publieke belangstelling de eerste manche te winnen. Ook in de tweede manche reden ze aan de leiding totdat een kapotte versnellingsbak roet in het eten gooide.

Door de vorst van de afgelopen dagen was het circuit hier en daar hard en glad in de training. Daniel en Peter hadden de gevaarlijke plekken al snel gezien en begonnen na een aantal ronden het tempo op te voeren. Ze persten er een hele scherpe ronde uit waarmee ze met een verschil van 2,5 seconde op Adriaenssen/Stupelis de pole position wisten te veroveren.

Met veel zelfvertrouwen begonnen ze aan de voorbereiding op de eerste manche. Ze kozen voor een plaats helemaal aan de binnenzijde achter het starthek. Toen het hek naar beneden knalde, kwamen ze goed weg en konden als leid ers aan de wedstrijd beginnen. Gelijk werd er een straf tempo ingezet en begonnen ze weg te lopen bij hun achtervolgers. Het gat werd steeds groter en toen Adriaenssen/Stupelis uit de wedstrijd verdwenen, hadden ze vrij spel en konden onbedreigd naar de zege rijden.

De stemming zat er goed in tussen de manches en enthousiast stonden ze achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw kwamen ze goed weg bij de start en konden in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase wisselden ze van koppositie met Hendrickx/van den Bogaart maar vanaf de tweede ronde namen ze resoluut de koppositie in handen. Ronde na ronde wisten ze de eerste plaats in handen te houden maar helaas sloeg het noodlot in het midden van de wedstrijd toe. Ze kregen te kampen met een probleem met de versnellingsbak en moesten hierdoor noodgedwongen de wedstrijd verlaten.

Omdat ze in de tweede manche niet tot scoren kwamen, moesten ze in het dagklassement genoegen nemen met een zest iende plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Oss.

Commentaar Daniel Willemsen: ‘’ Jammer dat we het vandaag niet af hebben kunnen maken. We hebben ons best gedaan en ook dit hoort bij de sport. Ik ben heel tevreden over onze snelheid die we de hele dag hebben laten zien. We weten nu hoe het ervoor staat met onze snelheid en vanaf hier kunnen we verder bouwen’’.

Daguitslag ONK Zijspannen:
1 Hendrickx/van den Bogaart 90 Pnt
2 van Daele/Smeuninx 79 Pnt
3 Brown/Chamberlain 75 Pnt
4 Santermans/Mucenieks 73 Pnt
5 Wilkinson/Kirwin 67 Pnt
16 Willemsen/Beunk 50 Pnt

Voor de volledige uitslag kunt u op de volgende link klikken: http://www.mylaps.com/en/events/1238214

Foto: Albert Schreuder

Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment