zijspannen & Quads 570be3b542486
Willemsen/beunk beginnen sterk aan het wk zijspancross in oss

De zijspancombinatie Willemsen/Beunk zijn in het Brabantse Oss sterk begonnen aan het wereldkampioenschap. In beide manches kwamen ze als tweede over de finish en werden hiermee ook tweede in het dagklassement.

Willemsen/Beunk beginnen sterk aan het WK Zijspancross in Oss
“We zijn het kampioenschap al weleens stukken slechter begonnen. We hebben alles gegeven en dit bewijst wel dat er rekening met ons gehouden moet worden. Ik ben tevreden”: vertelt een goedlachse Daniel Willemsen.

De voorbereiding op de wedstrijd in Oss was niet helemaal vlekkeloos verlopen. Daniel had namelijk in de week voorafgaande aan de wedstrijd griep en dit was tijdens het rijden toch wel iets merkbaar. “Ik kwam lucht tekort tijdens het rijden. Op zaterdag hebben we onze krachten een klein beetje gespaard maar toch wisten we onze kwalificatieheat te winnen. Vandaag ben ik diep gegaan en hebben we een gooi naar de overwinning gedaan. Helaas is dit net niet gelukt maar ik ben blij met dit begin van het kampioenschap’’.

In zowel de eerste als de tweede manche konden Willemsen/Beunk in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Ze werkten zich beide keren in de beginfase op naar een tweede plaats en begonnen het gat tot aan de leiders, Adriaenssen/Daiders te dichten. Helaas kwam er in beide manches een steen bekneld te zitten in het voorwiel waardoor de combinatie tot stilstand kwam. “Vooral in de eerste manche zaten we heerlijk in ons ritme en kwamen snel korter bij. Na de tegenslag met de steen kostte het ons wat moeite om het ritme terug te vinden. Ondanks dit ben ik heel tevreden met de tweede plaats en tevens is dit mijn allereerste podiumplaats uit mijn carrière. Ik had hier voor aanvang van het seizoen gelijk voor getekend”: aldus een blije Peter Beunk.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staan Willemsen/Beunk op een tweede plaats, met een achterstand van slechts zes punten op Adriaenssen/Daiders. De tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap wordt over vier weken verreden in Kramolin, Tsjechie.

voor Foto’s klik hier…
Daguitslag en tevens tussenstand wereldkampioenschap:
1 Adriaenssen/Daiders 50 Pnt
2 Willemsen/Beunk 44 Pnt
3 Brown/Chamberlain 40 Pnt
4 Van Daele/Smeuninx 34 Pnt
5 Vanluchene/Kurpnieks 33 Pnt

Foto’s: Albert Schreuder

Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

 

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment