Dakar c170c73b-fcb2-4229-b742-0c345535b421
Vogels: Dit mag de naam Dakar niet hebben
c170c73b-fcb2-4229-b742-0c345535b421
Hans Vogels trok aan de finish van de elfde etappe van de Dakar fel van leer tegen de organisatie en de beslissing om de 431 kilometer lange proef in te korten. Die beslissing werd pas genomen toen er al een stuk of vijftien motorrijders, onder wie Vogels, in het gedeelte zaten dat er uit is gehaald. “Mijn concurrenten die dat stuk over gemene stenen niet hebben moeten rijden, staan morgen fitter aan de start dan ik. Ik had ook kunnen crashen en dan was mijn Dakar voorbij.”
Bij de finish hoorde Vogels dat de wedstrijd was gestopt bij CP4 en dat hij een van de laatsten was die het laatste stuk naar de finish hadden gereden. Later maakte de organisatie bekend dat de wedstrijd al bij CP2 zou worden gestopt: op 243 van de 431 kilometer. “Dit mag de naam Dakar niet hebben,” fulmineerde Vogels in San Juan. “Mensen doen mee omdat het de zwaarste rally ter wereld zou moeten zijn. Dan is het finishen of falen, maar niet dit half-en-half laffe gedoe.”
Vogels reed wel de volledige 431 kilometer en sloot die met de veertiende tijd af. Of die tijd telt voor de definitieve uitslag is nog niet duidelijk. “Ik hoop het wel, maar of ik er wat mee opschiet… Ik had hier heel goede zaken kunnen doen voor het klassement en daar heb ik ook hard voor gewerkt. Anderen, die voor mij in het klassement staan, hebben het laatste stuk niet gereden. Zij hadden hier veel tijd kunnen verliezen of kunnen uitvallen en dat had mij veel gescheeld. Ik had hier ook kunnen crashen en hard ook, want het waren allemaal stenen. Van mijn achterband is niets over. Het was een heel moeilijk stuk, echt bikkelen. Ik heb die risico’s wel moeten nemen, het heeft mij wel kracht en concentratie gekost. Je rijdt 100, 120 kilometer per uur over die stenen, je moet constant blijven staan op de motor, je lijf vangt de klappen op. Mijn concurrenten staan morgen een stuk fitter aan de start dan ik.”
Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment