zijspannen & Quads BaxSbb
Stichting Motorcross Oss organiseert ONK en GP

Hoe komen de combinaties de winter uit, in Oss zullen we het zien, er worden ook veel buitenlandse combinaties verwacht op 13 maart als voor bereiding op de Grand Prix.

Is de aanpak van zijspancrosser Etienne Bax de juiste?
Op 13 maart a.s. vindt op de Witte Ruijsheuvel in Oss de tweede wedstrijd plaats meetellend in de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) bij de zijspancrossers en quads. Favorieten voor de overwinning zijn de regerende kampioenen Etienne/Robbie Bax (zijspan) en Mike van Grinsven (quads).

Wisselingen aan de top
Door de vele wisselingen aan de top van het zijspancrossen lijkt het meer dan ooit een spectaculaire en open strijd te worden. Vooral Bax voelt de ogen op zich gericht. Broer Robbie neemt plaats in het bakje als vervanger van de doorgewinterde bakkenist Kaspars Stupelis die samen met Etienne drie titels wist te pakken en het afgelopen jaar voor de dubbel zorgde door ook met de Brabander wereldkampioen te worden.
Bax gooit het helemaal over een andere boeg. Hij is in zee gegaan met Yamaha Europe en dat betekent dat hij van start gaat met een Yamaha. Ook het zijspan is nieuw en helemaal gebouwd onder zijn supervisie. Dat betekent dat er het nodige testwerk zal moeten worden verricht. Hoe ver staat hij in Oss? De concurrentie heeft ook niet stil gezeten.

Negenvoudig Nederlands kampioen Daniel Willemsen uit Lochem gaat van start met streekgenoot Peter Beunk.
Gert van Werven de nummer drie van het afgelopen seizoen heeft nu Siebe van der Putten aan zijn zijde na de overstap van Beunk.
De combinatie van de jeugdige Koen Hermans uit het Gelderse Hengelo met Kenny van Gaalen uit Nuland is intact gebleven. Alleen zijn zij overgestapt naar een ander merk. Hoe alle mutaties in deze begin periode hebben uitgepakt zal blijken in Oss.
En wat kunnen we van onze Belgische vrienden Ben Adriaenssen & Kaspars Stupelis en Jan Hendrickx & Ben v.d. Boogaart verwachten in 2016 en zijn ze aanwezig in Oss op 13 maart ?
Wel belangrijk want er is maar weinig tijd, binnen een maand (10 april) staat al de eerste wedstrijd om de wereldtitel bij de zijspancrossers op het programma op ditzelfde circuit.

Quads
Bij de quads lijkt op voorhand alles bij het oude te blijven; Mike van Grinsven, uit het naburige Heesch, Joe Maessen (IJsselstein), Ingo ten Vregelaar (Delden) lijken het meest aanspraak te maken op een podiumplaats.

Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment