Interviews Lenoir_DSC_4945-_C_
Steven Lenoir: stap voor stap

Hoewel de MXGP steeds mondialer wordt, is er geen enkel ander Europees land met zoveel talent als Frankrijk. Natuurlijk zijn er de absolute toppers zoals Romain Febvre, Gautier Paulin, Marvin Musquin en Dylan Ferrandis. Maar ook rappe piloten uit ‘la douce France’ die (opnieuw) hun opwachting maken op het hoogste niveau zetten deze stelling kracht bij. 24MX Lucas Oil Honda’s vervangrijder Steven Lenoir past perfect in dat plaatje!

Toen hij in 2010 de EMX250 titel won met het Belgische Vamo Racing leek Lenoir op weg naar de absolute top. Een ernstige kwetsuur in 2011 -hij kwam op dat moment in het WK MX2 uit- gooide echter roet in het eten. De gedreven Fransman trok vervolgens naar Groot-Brittannië waar hij zijn carrière herlanceerde. Steven groeide er uit tot één van de ‘leading men’ in de 250 vooraleer hij deze winter overstapte naar de open klasse. Onverwacht kreeg Lenoir als invaller van het door blessures geplaagde 24MX Lucas Oil Honda de kans om zich in de MXGP te bewijzen. Die kans greep hij met beide handen aan. Op dit moment staat de #685 negentiende in de tussenstand van het WK, op gelijke hoogte met zijn landgenoot Gautier Paulin.

Kegums was weer een positieve race voor jou.
Steven Lenoir:
“Klopt, qua rijden was het één van mijn beste GP’s tot nu toe. De eerste reeks was wel teleurstellend. Ik had een heel goede start maar ik reed veel te gespannen. In de openingsronde maakte ik veel fouten, ik koos slechte lijnen en ik kreeg snel armpump. Als je niet helemaal top bent betaal je dat meteen cash op dit niveau! De tweede manche was een stuk beter. Ik lag een tijd 12de, wanneer de snellere jongens mij voor bij kwamen reden ze echter niet zomaar weg. Glenn Coldenhoff zat nog te pushen op het einde maar ik kon hem nog afhouden waardoor ik 14de werd.”

Die 14de plaats in een erg sterk deelnemersveld mag wel hoger worden ingeschat dan de 14de plek die je in Argentinië behaalde, daar was het veld niet zo breed.
Lenoir: “Waarschijnlijk wel ja. Maar ook het verschil van 13 seconden met Tommy Searle die 9de lag, was een prima indicatie. En als je met de MXGP winnaar van vorig jaar, Coldenhoff, in gevecht ligt voor een plaats in de top-15 op een baan die hem ligt dan zegt dat heel wat over het huidige niveau. Mensen hebben er geen idee van hoe sterk deze klasse wel is!”

Waarin moet je nog beter worden om de volgende stap te maken?
Lenoir:
“Er is nog ruimte voor verbetering op heel wat vlakken. Meer ervaring op het hoogste niveau speelt daarin zeker een belangrijke rol. Ik weet ook dat er nog werk is aan mijn rondetijden in de tijdstraining.”

Sommige aanpassingen aan de motor gebeurden zonder te rijden, kan je dat eens uitleggen?
Lenoir:
“Eens het WK is begonnen, is het voor iedereen lastig om nog tijd te vinden voor intensieve testen. Zeker met de overzeese races en de zware kalender. Dat geldt zeker voor mij omdat ik in Groot-Brittannië voor Dyer & Butler rijd! Zo had ik na Mexico maar één gelegenheid om op de Honda te trainen. Ik had wel nagedacht over mijn positie op de motor en de stijl je nodig hebt op de 450. Door mijn eigen analyse en de feedback van het team was ik er achter gekomen dat ik de zithouding moest aanpassen. Dat was een goede stap. Ik geraak ook steeds beter gewend aan de Kayaba vering en we hebben nu een nieuwe motorconfiguratie die me erg ligt.”

Weinig mensen hebben er een idee van waarmee een vervangrijder en het team te maken hebben bij zo’n invalbeurt.
Lenoir:
“Absoluut. Je hebt gewoon tijd nodig om samen te groeien, zo is het als niet-permanente rijder. Als je geluk hebt kan je misschien op een motor springen waarvan je zegt ‘dat is precies zoals ik het wil’. Omdat Matiss (Karro) een heel andere rijstijl heeft was dit niet het geval. En mijn ervaring op dit niveau en in de 450 is natuurlijk ook beperkt.”

In Teutschenthal krijg je dit weekend wel een baan die je zou moeten liggen?
Lenoir: “Ja dat denk ik wel. Althans op papier. Aan de ene kant is het een hard circuit wat me beter ligt dan een zandbaan. Aan de andere kant heb ik op deze motor nog niet veel op het harde gereden. Het zal er dus vooral om draaien om me op mijn gemak te voelen. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om er in Duitsland een mooi weekend van te maken. Het wordt mijn laatste weekend op de 24MX Lucas Oil Honda daarna ga ik me weer concentreren op de wedstrijden in Engeland.”

Ook de laatste wedstrijd van het Brits kampioenschap, in Canada Heights was een goede voor jou. Je eindigde er op twee punten van het punten. Heb je het gevoel dat jouw ervaring in de MXGP je ook daar helpt?
Lenoir: “In zekere zin wel. De 450 is wat zwaarder dan de 350 waarop ik in Groot-Brittannië rijd. Daardoor voel je je wat sterker. Ook het niveau van de GP’s en de zware omlopen maken je een betere rijder. (lacht) En natuurlijk is het beter om in de MXGP aan de start te staan dan om op je eigen te trainen of om de race op TV te zien!”

Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment