Nationaal Lauwrens Peters2
Motorcrossweekend MSV Sint Anthonis

Op zaterdag 30 april en zondag mei a.s. wordt op het Radiocircuit in Stevensbeek door Motorsportvereniging Sint Anthonis wederom een motorcrosswedstrijd georganiseerd.

MSV Sint Anthonis – een nieuwe naam zult u zeggen. Inderdaad, in voorgaande jaren waren de motorclubs
MC Wanroij en OMC Oploo elk nog individueel als vereniging actief.
Afgelopen herfst zijn beide verenigingen samengegaan tot 1 nieuwe vereniging.

Na een winter met heel veel wijziging en werkzaamheden aan het Radiocircuit i.v.m. de aangescherpte veiligheidseisen, staat de nieuwe vereniging nu voor hun eerste gezamenlijke optreden met de organisatie van een crossweekend.
De zaterdag staat in het teken van de jeugd en liefhebbers, terwijl op zondag een gevarieerd programma van diverse klassen aan bod komt. Coureurs van Motorsport Organisatie Nederland zullen dan strijden om punten voor het Nederlandse kampioenschap.

Jeugdwedstrijden op zaterdag met Dakarheld David Wijnhoven

Op zaterdag staan er 8 klassen aan de start; van 50cc minimotoren tot de “Kids and Sidecars”.

Bij de 85cc kleine wielen zien we ons jongste clublid Senn Lauwers uit Wanroij aan de start, terwijl Dick Nabuurs, eveneens uit Wanroij bij de 85cc grote wielen van start zal gaan.

Bij de Kids and Sidecars zullen de broertjes Bjorn en Sten van den Heuij uit Ledeacker deelnemen en proberen in hun klasse een beker mee naar huis te nemen.

Tevens rijdt de vrije klasse op zaterdag hun wedstrijd. Deze klasse heeft een open inschrijving waarbij voornamelijk veel lokale rijders aan de start komen die normaliter geen wedstrijden rijden.

Speciale gast op zaterdag is David Wijnhoven. David die afgelopen winter in zijn debuutjaar de Dakar rally wist uit te rijden, zal de gehele dag aanwezig zijn en tevens als ordonnans zorgen dat het circuit veilig is voor elke start.
Tussendoor zal hij iedereen de tijd geven om even te praten of samen op de foto te gaan.
Je vindt David in de buurt van de jurybus langs het startterrein.

Kampioenspunten op zondag

Met 7 verschillenden klassen zal op zondag de strijd in alle hevigheid losbarsten.
Bij de veteranen komen onze clubleden Riny Engels uit Wanroij en Peter Langstraat uit Hegelsom als eerste aan de start.

Hierna is het de beurt aan Teun Gelden uit Escharen en Dennis Schoenaker uit Mill om bij de MX2 Junioren zoveel mogelijk punten bij elkaar te rijden.

Ook Lauwrens Peters uit Wanroij zal in de klasse MX Open Senioren zijn huid zo duur mogelijk te verkopen.

Bij de spectaculaire MX2 Inters zijn natuurlijk onze ogen gericht op de clubleden Jarno Derks uit Wanroij, Kay Ebben uit Wilbertoord en Rik Rijkers uit Landhorst.
Met name Jarno Derks en Kay Ebben staan beide in de top-5 van het NK en mogen zeker als podiumkandidaten gezien worden in deze competitieve klasse. Leider in de tussenstand Mike van den Bogaert uit Den Bosch zal alle zeilen moeten bijzetten om deze 2 snelle clubleden voor te blijven.

Bij de Zijspannen Inters zal de talentvolle 16-jarige Julian Veldman uit Kampen met bakkenist Jorrit van der Putten uit Handel  er op gebrand zijn om zijn leiderspositie te verdedigen. Hij zal het dan wel op moeten nemen tegen de zeer ervaren Jarno van den Boomen uit Beek en Donk die dit jaar start met jeugdige Aivar van de Wiel, de zoon van good-old Henry van de Wiel en de combinaties Alex Brusselers-Jimmy van Gennip en Aaron Bens-Joep van Leuken.

In de klasse Zijspannen Nationalen zien we clublid Debbie van Berlo uit De Mortel van start gaan. Deze 18-jarige dame maakte dit jaar haar debuut bij de zijspannen en zou mogelijk zelfs voor het podium kunnen gaan.

Het publiek kan zoals altijd de wedstrijden prima volgen vanaf de overzichtelijke taluds van de geluidswallen.

Ook verder langs de baan zijn uitstekende plaatsen voor de toeschouwers zodat die niets hoeven te missen en is er voldoende gelegenheid voor een lekkere hap of een drankje.

Het circuit ligt aan de Radioweg te Stevensbeek.

De aanvang van de trainingen op beide dagen is rond 09.00 uur en de eerste wedstrijden beginnen omstreeks 11.30 uur.

Voor de entreeprijs hoeft u het niet te laten want volwassenen betalen op zaterdag slechts 5,00 euro, terwijl op zondag maar 7,50 euro hoeft te worden betaald om binnen te komen.

Parkeren is geheel gratis op naastgelegen parkeerterrein.

Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

 

 

 

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment