Gestolen Zo_zien_de_gestolen_motoren_eruit_Foto_Jeremy_van_Laerhoven (1)
‘Ik moest bijna huilen’, drie motoren gestolen kort voor GP Valkenswaard

Het zou voor Jeremy van Laerhoven uit Tilburg zijn debuut worden in Europese Klasse EMX300 tijden de Grote Prijs van Valkenswaard. Maar die droom spatte zaterdagochtend bruut uiteen toen bleek dat zijn motor uit de vrachtwagen was gestolen. “Ik moest bijna huilen toen ik dat hoorde.” Ook de twee andere motoren van zijn team No Fear Energy werden gestolen

“Het was mijn eerste keer Europees. M’n motor was zo goed als nieuw en helemaal op mij afgestemd”, vertelt Jeremy. “Hij kost 15.000 euro en heeft bijvoorbeeld speciale vering. Ik snap niet wat andere mensen met mijn motor moeten.”

Organisator Maarten Roos laat weten dat de motoren niet op het terrein van de Grand Prix zijn gestolen.”Het team is in de loop van vrijdag aangekomen en heeft de vrachtwagen buiten het terrein geparkeerd.”

Motor van ander team
Van Laerhoven kon zondag gelukkig nog wel starten dankzij hulp van andere teams. “Die brachten zaterdagavond nog een motor, zodat ik vandaag kon rijden. Daar was ik echt super blij mee!”

Dus kon hij alsnog starten, maar was zijn debuut in de EMX300 heel anders dan hij van te voren had gedacht. “Ik had natuurlijk nog nooit op die motor gereden, maar het bracht me toch nog tot een achttiende plek. Beter dan verwacht”, zegt Jeremy.

Einde seizoen?
Jeremy twijfelt of hij dit seizoen nog in de EMX300 in actie komt. “Dat zit er denk ik niet in. Ik heb geen andere motor en ik kan daar ook niet zomaar aankomen”, vertelt de crosser uit Tilburg.

Ook de motor van zijn teammaatje Patrick Vos uit Rosmalen en hun gemeenschappelijk motor werd uit dezelfde vrachtwagen gestolen. “Patrick heeft meteen diezelfde dag nog een nieuwe gekocht, ik moest er dus eentje lenen”, zegt Jeremy.

‘Openbreken kan gebeuren’
“Het openbreken van vrachtwagens is helaas iets dat altijd kan gebeuren”, zegt Jan Boer, woordvoerder van de GP in Valkenswaard. “Elke vrachtwagen kan worden opengebroken. Kijk naar Calais, daar doen vluchtelingen dat ook. Het enige dat helpt is om er continu bij te blijven.”

Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment