Persberichten Italy_satursday_lassenceloic-33
Leeroefening in Italië, Dikke punten in Axel voor Bielen

Het waren drukke dagen voor Glenn Bielen, de jongeman reisde de afgelopen dagen Europa rond. Eerst was Italië aan de beurt om daar een poging te ondernemen om zich bij de veertig snelste 125cc piloten van de wereld te plaatsen. Een verdienstelijke poging die strandde in de ‘Last Chance Qualifier’. Een leerrijke oefening, zo klonk het bij Glenn zelf. Want het parcours in Pietramurata is nou eenmaal een unieke baan.

Na de lichte teleurstelling na de gemiste kwalificatie in het Europese Kampioenschap, moest het vizier weer snel van richting worden veranderd. Want op Pinkstermaandag werd in het Nederlandse Axel alweer voor punten gestreden voor het Belgische kampioenschap. Na een trip van zo’n 1100 kilometer zette Glenn op z’n VROOAM Lubricants gesmeerde v/d Laar Yamaha een knappe vierde tijd neer.

Door deze goede tijdstraining, was de VeRacing piloot ook verzekerd van een goeie plaats een het starthek. Een privilege waarvan hij perfect gebruik maakte in de eerste manche. Met de eerste zes draaide Glenn Bielen de eerste bocht door, dit vergezeld door o.a. Ian De Sweemer, Jeremy Quirijnen, Remi Fraikin, Ryan Bonnewijn en Bo De Clercq. Ryan Bonnewijn en Jeremy Quirijnen moesten al snel de rol lossen, maar de overige vier bleven elkaar het leven zuur maken. De neutrale motorcross fan zag een prachtige wedstrijd met vele positiewissels, met uiteindelijk Ian de Sweemer die de overwinning kon nemen voor Bo de Clercq en Rémi Fraikin. Onze man, Glenn Bielen, had problemen met het wisselende ritme door de vele duels. Hierdoor zag hij op het laatst Ludovic Bral aan zich voorbij gaan, zodat de teller op een vijfde plaats bleef steken aan de finish. Deze plaats was goed voor een derde stek in de beloften categorie.

De tweede manche startte een stuk minder gunstig dan de eerste. Slechts als negende kwam de door MXForce geklede piloot door de eerste bocht gesneld. Maar nog in de eerste ronde wist Glenn door te stomen tot de derde plaats, en dit in het wiel van Bo De Clercq en Ian De Sweemer. Als een ware pitbull beet Glenn zich vast in het wiel, om na enkele ronden Bo De Clercq opzij te zetten. Daarna was het enkel nog maar een kwestie van geduld voordat ook Ian de Sweemer eraan moest geloven. Glenn kon na het overnemen van de leiding, concentreert en met een strak tempo onbedreigd naar de finish rijden. Deze eerste plaats algemeen was uiteraard ook tevens goed voor de eerste plaats in de beloften categorie.

Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment