Dakar 14_01_leg11_280
Keien ter grootte van voetbal kunnen Riezebos niet bekoren
Het was dat hij onderweg in goed gezelschap terechtkwam en daar nog een beetje plezier uit haalde, want voor de rest vond Jasper Riezebos niks leuks aan de elfde etappe van de Dakar. Een vermoeiende, vervelende proef, dat was het. En dat was nog een mild oordeel. “Grind, knippen, stenenbende, keien zo groot als een voetbal. Daar hou ik helemaal niet van.”
 
Doe Riezebos liever tien proeven zoals de negende en tiende etappe. Zwaar, moeilijk, buffelen, allemaal goed. “Dat pionieren in het zand is veel leuker. Daar maak je mij wel blij mee. Niet met die stenenbende. Het was nog allemaggies heet ook.”
Voor de motorrijders werd de proef bij CP4 gestopt. En dat was maar goed ook, hoorde Riezebos van Gerard de Rooy, toen hij daar even zijn motor ging schoonmaken. “Volgens Gerard werden de stenen alleen maar groter op het einde. ‘Jullie hadden daar niks te zoeken’, zei hij. Met de truck was het al lastig. Nou, als Gerard de Rooy dat zegt, dan kun je het best aannemen.”
Het enige leuke was dat Riezebos onderweg goed gezelschap tegenkwam. “Sjaak Martens haalde me in, maar even later stond ‘ie vast in een moddergat. Echt vast vast. We hebben de motor er met zes man uit moeten rossen. Daarna zijn we samen opgereden. Eerst met z’n zessen, maar dat werkte niet, omdat we in elkaars stof reden. Vanaf de tankstof zijn Sjaak en ik samen verder gegaan.”
Daar kwamen ze ook Rob Smits nog tegen, die er in een greppel hard af was gegaan. “De motor had pijn en Rob ook. Maar het is een taaie, die jongen. Die bijt wel door.”
De laatste twee dagen zullen, verwacht Riezebos, minder zwaar zijn. “Het wordt nog wel een fors stukkie sturen. 900 kilometer, waarvan 450 special. Kan nooit dat ze dat nog heel moeilijk maken, want dan is er niks voor het donker binnen.”
Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment