Video jeffrey-herlings-will-race-next-year-in-mx2
Jeffrey Herlings: ‘Doel in Valkenswaard is winnen en een show geven voor de fans’

jeffrey-herlings-will-race-next-year-in-mx2

Komend weekend verzamelen alle motorcrossfans uit Brabant én ver daarbuiten zich voor het grootste motorcrossevenement van het jaar: de Grand Prix van Valkenswaard. Een ongekend spektakel waar de absolute wereldtop in actie komt. Met daarbij de grootste ster van allemaal: Jeffrey Herlings uit Elsendorp.

Jeffrey Herlings gaat na vier Grand Prix’ in de MX2-klasse aan de leiding. De motorcrosser uit Elsendorp won zes van de acht manches. In de eerste manche in Argentinië viel Herlings uit na een valpartij waarbij hij zijn stuur brak en in de eerste manche van de GP van Trentino moest hij Tim Gajser voor laten gaan.

‘Valkenswaard is vet’
Volgens de wereldkampioen van 2012 en 2013 heeft hij een trainingsachterstand en zit hij momenteel op 70% van zijn kunnen. “Maar ik heb laten zien dat ik ook daarmee wedstrijden kan winnen. Als ik aan die achterstand kan gaan werken, kan het alleen maar beter gaan”, zegt Jeffrey Herlings aan de vooravond van de Grand Prix van Valkenswaard.

Hij heeft even tijd ingeruimd om de pers te woord te staan. “De Grand Prix van Valkenswaard is lekker dichtbij en omdat er allemaal bekenden rondlopen voelt het toch als mijn thuiswedstrijd. Het is altijd vet om daar te rijden. Ik heb er zin.”

Twee goede starts en heel blijven
Dat Herlings favoriet is om de winst in de MX2-klasse opnieuw te pakken mag duidelijk zijn. Hij voert de wereldranking aan én won de afgelopen vijf jaar altijd in Valkenswaard. “De eerste keer voelde ik nog druk. Dat is in de loop van de jaren minder geworden. Ik ken het circuit goed en dat is in mijn voordeel. Als ik tweemaal een goede start heb én heel kan blijven, maak ik een goede kans om opnieuw te winnen. Dat is tenminste wel de doelstelling. Én natuurlijk de fans een mooie show geven waar ze van kunnen genieten.”

Omroep Brabant besteedt dit weekend uitgebreid aandacht aan de Grand Prix van Valkenswaard. Op zondag wordt er zelfs een speciaal programma gemaakt waarin natuurlijk ook aandacht voor de prestaties van Jeffrey Herlings.

Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment