Interviews _DSC7730
Interview met Verona van de Leur van het Verona Works Racing Team

_DSC7730

Wie kent Verona van de Leur en het Verona Works Racing Team nou niet. Hoe is het team van de ex turnster nou ontstaan. Wij deden een interview met Verona en vroegen haar hoe het allemaal is begonnen en wat de doelstellingen zijn van het team.

Verona hoe ben jij op het idee gekomen om een crossteam op te gaan zetten en niet bijvoorbeeld een turnteam.

Na mijn mooie carrière als turnster en na veel hoogte- en ook dieptepunten, heb ik in 2008 besloten een punt te zetten achter de turnsport. Maar ik ben en blijf in hart en nieren een sportvrouw en kan in elke sport wel iets moois vinden. Motorcross is een hele intensieve spectaculaire sport. Ik heb dat voor het eerst ondervonden toen een buurjongetje van mij de sport beoefende en mij er wegwijs in maakte.
Van het 1 kwam het ander en ik had besloten de jongen in mijn shirt te laten rijden. Wat al snel uitgroeide in een team van 6 jongens en meiden.

Welke rijders rijden er in jou team op dit moment en wat is jullie doelstelling voor dit jaar.

Op dit moment hebben wij naast Kevin van den Hoorn (#11) die jaren terug al zijn stempel heeft gezet in nationaal en internationaal motorcross gebeuren ook 2 jonge rijders: Steffano Anten #74 (85cc kleine wielen) en Jeremy de Jong #84 (85cc grote wielen). Doelstelling van dit jaar
heb ik met de jongens afgesproken dat ze voornamelijk, en wat voor mij ook het aller belangrijkste is, er zelf achter staan wat ze willen rijden. Ze hoeven van mij niks behalve plezier in de sport hebben en sportief zijn naar hun mede teamgenoten. Kevin van den Hoorn zal de tweede helft van het seizoen hetzelfde doen als de eerste helft: in de superklasse meerijden op evenementen en clubcrossen af en toe een mon vrijeklasse. Steffano Anten staat op dit moment 5e in het mon klassement en zal de tweede helft van zijn seizoen zijn uiterste best doen om nog wat plaatsen te stijgen. Jeremy de Jong heeft zijn eerste helft mon seizoen op 85 cc netjes uitgereden hij staat op dit moment 15e. Hij heeft in de zomerstop besloten om de tweede helft van het seizoen over te stappen naar de 125cc en heeft zijn 85 inmiddels al ingeruild. Op dit moment stoomt hij zichzelf klaar voor volgend seizoen met veel trainen en wat wedstrijdjes hier en daar. Daarnaast hebben wij nog een Quad-Team die bestaat uit 1 familie (Regelmeijer): vader Marco, zoon Bob en dochters Isa en Dian. Zoon Bob is op dit moment het grote talent. Hij is hard aan het trainen om volgend jaar mon te gaan rijden. Verder kan je onze quads vooral zien op evenementen en offroadritten.


Zit er nog een uitbreiding aan te komen voor het nieuwe seizoen.

Wie weet… natuurlijk zijn wij alle mogelijkheden aan het bekijken wat bij ons team past en we hebben al wat namen op het oog en zijn daar al mee aan het onderhandelen. (mensen kunnen zich altijd aanmelden als ze denken iets te kunnen betekenen voor ons team via het contactformulier op www.veronarace.nl )

Afgelopen winter hebben jullie Kevin van den Hoorn aangetrokken als trainer begint dit al zijn vruchten af te werpen.

Ja, Kevin van den Hoorn is een zeer bekwame trainer, niet alleen in de eerste plaats door zijn ruime ervaring, maar ook op de manier hoe hij het weet te vertalen naar de jongens toe. Juist omdat onze jongens altijd in een overstap zitten is goede begeleiding uiterst belangrijk. Kevin is daar naar mijn mening de juiste persoon voor.


Zien we het Verona Works Team in de toekomst ook in het Open Nederlands Kampioenschap MX1/MX2?

We hebben helaas geen glazen bol, de cross sport heeft met veel factoren te maken. We zullen altijd de mogelijkheden van onze kant bekijken of er in de toekomst uitbreiding naar dat soort competities mogelijk is.

Verona heb je zelf niet de drang om ook op de crossmotor te stappen?

Haha om eerlijk te zeggen vind ik het geweldig om te zien en vooral knap hoe de jongens en zeker ook de meiden dat lef hebben. Ik denk dat ik te voorzichtig ben en dat gaat nou eenmaal niet met deze sport, dus ik laat dat aan de experts over.

Zijn er nog mensen die je wilt bedanken.
Allereerst wil ik kwijt dat het Verona Works Racing Team in eerste plaats een team is, en niet een sponsor. In de praktijk halen mensen deze 2 dingen vaak door elkaar… wij hebben ervoor gekozen om zonder sponsoren te werken en hetgeen wij bieden uit eigen budget komt, omdat wij zoals ik al eerder vermelde de rijder/rijdster geen verplichtingen wil opleggen wat natuurlijk als je met sponsoren werkt een ander verhaal wordt. Mijn dank gaat vooral uit naar rijders/rijdsters, ouders/begeleiders die dit snappen en het geweldig vinden om deel uit te maken van mijn team.

Verona bedankt voor je tijd en heel veel succes met je team.

Graag gedaan en jullie ook bedankt.

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment