Interviews De-Dycker_DSC8850-_C_
Hoe gaat het met Ken De Dycker?

In september vorig jaar stond Ken De Dycker nog op het podium van de Monster Energy MX of Nations met team Belgium. Na een productieve winter met zijn nieuwe 24MX Lucas Oil Honda team keek Ken enorm uit naar het nieuwe seizoen. Eén week voor het MXGP openingsweekend in Qatar gooide een gebroken dijbeen echter alle plannen overhoop. Wij zochten de meervoudige GP winnaar op voor een stand van zaken.

Ken, waar sta je nu met jouw kwetsuur?
Ken De Dycker:
“De revalidatie verloopt voorspoedig. Volgende week heb ik opnieuw een scan en dan volgt overleg met mijn chirurg Dr. Ghijselings. Hopelijk krijg ik dan het groene licht zodat de bouten er uit mogen. Ondertussen zit ik al wel weer op de fiets, een goed gevoel!  Het is motiverend om vooruitgang te boeken nadat ik zolang vooral moest rusten. Mijn volgende doel is om over 4 tot 5 weken weer op mijn CRF te zitten.

Waar sta je nu fysiek?
De Dycker:
“Natuurlijk zit ik niet in dezelfde vorm als op het moment van mijn val. Ik ben wel opnieuw met spierversterkende oefeningen voor mijn been begonnen, dagelijkse fysiotherapie enzovoort. We doen er letterlijk alles aan om zo sterk mogelijk terug te komen. Je kan wel zien dat ik spieren ben verloren in mijn rechterbeen maar de kracht en stabiliteit komen nu wel terug.”

Ondanks die zware klap ben je altijd gemotiveerd en positief gebleven. Heeft jouw nieuwe coach Joël Roelants daar een rol ingespeeld?
De Dycker:
“Het helpt natuurlijk als je omringd bent met goede mensen, maar uiteindelijk moet je het wel zelf doen. Zo snel mogelijk die schakelaar omgooien, is het belangrijkst. Twee minuten na zo’n voorval moet je de switch (kunnen) maken. Dit is hoe het is. Hoe gaan we nu verder? Mentaal is het allemaal nog wel meegevallen. Ik denk dat het ook nog anders is als je een blessure oploopt nadat je eerder in het jaar al mooie prestaties hebt neergezet maar je kan het seizoen niet afmaken. Nu ben ik bij wijze van spreken 4 maanden van hard  labeur kwijt maar ik kan me dit seizoen zeker nog laten zien.”

Op training maakte je een sterke indruk en je was er in ieder geval klaar voor.
De Dycker:
“Dat klopt, fysiek voelde ik me heel goed en de motor liep ook uitstekend. Het team heeft een sterk pakket neergezet met de CRF450R; de vering werkte uitstekend, de motor loopt perfect. We hadden alleen nog wat fine-tuning voor de boeg met mijn starts. Daarom geeft het ook vertrouwen dat ik weet dat er een goede motor op mij wacht.”

Wat vind je van het MXGP seizoen tot nu toe?
De Dycker:
“Tim Gajser heeft echt een vliegende start genomen. Febvre staat er weer. Na die twee is er een vrij grote groep rijders die een gelijkaardige snelheid hebben. Dat zorgt in ieder geval wel voor spannende races! Of Gajser als rookie die lijn kan doortrekken. Wel, hij heeft drie van de vijf GP’s gewonnen. Dat is geen toeval!”

Zijn er wedstrijden waar je in het bijzonder naar uitkijkt als je terug bent?
De Dycker:
“Mijn thuis GP in Lommel natuurlijk. Ik hoop ook van de partij te zijn in Matterley Basin. Matterley is een fantastische baan en de Engelse fans zijn geweldig. De Amerikaanse GP’s op het einde van het seizoen zijn ook altijd speciaal. Afhankelijk van wanneer ik precies opnieuw in actie kom, zou ik ook nog een race in de ADAC MX Masters (Duitsland), MX Elite (Frankrijk) of Dutch Masters of Motocross (Nederland) kunnen meepikken. En ik heb dit jaar natuurlijk nog niet in eigen land kunnen rijden. Ik rij altijd graag voor eigen publiek.”

Komen er met een gewijzigde planning ook wedstrijden op het einde van het seizoen in beeld?
De Dycker:
“Dat is nog heel ver weg! De Red Bull Knock-Out klinkt wel cool moet ik zeggen. Dat is een race die ik altijd al heb willen doen, maar in het verleden past het niet in de kalender van het team. Dus als 24MX Lucas Oil Honda dat ziet zitten, waarom niet?

Veel succes met jouw verdere herstel
De Dycker:
“Bedankt, ik houd jullie op de hoogte.”

Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment