Interviews freek-van-der-vlist-3
Freek van der Vlist in voorbereiding op WK MX2 Qatar

Ter voorbereiding op het 2016 seizoen sprak MX Active met HNR GPR PROMO team rijder Freek van der Vlist.

MX Active: Hoe is jouw voorbereiding op het seizoen 2016 verlopen?
Ik heb vooral in het zand getraind op de motor, in januari ben ik tien dagen naar Spanje geweest om daar op de harde banen te rijden.

Terug in Nederland  ben ik samen met mijn trainer Thorsten Lentink van Heltos B.V. veel op fysiek vlak bezig gewees. We hebben een goede band samen en hij probeert er alle fysieke trainingen bij te zijn of het nou fietsen, lopen, zwemmen of in sportschool is!


MX Active:
Wat zijn de plannen voor het seizoen 2016?
In 2016 ga voor HNR GPR PROMO team rijden in het WK MX2 en de Dutch Masters of Motocross. Zoals het er nu uit ziet sta ik aan de start van zowel Qatar en Thailand en alle Europese GP’s. Vooralsnog is het niet mogelijk om in de overige overzeese GP’s te starten (Argentinië, Mexico en Amerika). Voor deze GP’s zijn wij nog op zoek naar financiële steun!

 

MX Active: Hoe is de keuze tot stand gekomen om te starten in het WK MX2?

Ik heb nu twee jaar in het EMX 250 gereden en de manier hoe dat momenteel gebeurt ben ik het totaal niet mee eens. Je moet om half 9 s’ochtends een tijdtraining rijden en dan om half 6 s’avonds een keer je eerste manche. Wij denken dat ik me in de GP’s veel beter kan ontwikkelen omdat je daar veel meer rijd en weet waar je aan toe bent.

MX Active: Wat vindt je er van om de mogelijkheid te hebben om het WK MX2 te rijden?
Dat is natuurlijk helemaal super en daarvoor ben ik de mensen om mij heen heel erg dankbaar. Zonder hun was dit natuurlijk nooit mogelijk geweest .

MX Active: Hoe vind je het om samen met je zus aan de start te staan in Qatar?
Dat is natuurlijk geweldig om dit samen zo mee te kunnen maken. Ik aan de start in het WK MX2, en Shana aan de start in het WMX.

MX Active:  Wat vindt jij van de nieuwe opzet van het Dutch Masters of Motocross ?
Het lijkt me een goede nieuwe opzet , het is heel belangrijk dat de Nederlandse toppers ook aan de start staan bij de Dutch Masters of Motocross.

MX Active: Hoe ziet jouw programma er uit tot aan je eerste 2016 wedstrijd in Europa?
Vrij rustig, ik ben net bij de kaakchirurg geweest om een verstandskies weg te laten halen en moet daarom even twee á drie dagen wat rustiger aan doen. Begin volgende week wil ik dan nog twee goede motortrainingen afwerken en dan vertrekken we woensdag einde van de dag naar Qatar.

MX Active: Wie wil je bij voorbaat bedanken voorafgaand aan het seizoen?
Ik wil natuurlijk iedereen bedanken die mij steunt in welke vorm dan ook. En in het speciaal mijn ouders ,het team, mijn monteur Frans vd heijden en teammanager Harry Nolte!

MX Active: Wanneer is voor jou het seizoen 2016 geslaagd?
Als ik er alles uit heb gehaald wat er in zat en plezier in mijn rijden heb gehad, dat is in het verleden wel eens niet het geval geweest.

Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment