Supercross IMG_4177_Goes2015
Extra nieuws over de Supercross Goes

IMG_4177_Goes2015

Op 15 en 16 januari 2016 zal de Stichting Motorsport Zeeland voor de 24e maal de supercross Goes organiseren in de Zeelandhallen te Goes.

De Noordzeezaal zal weer omgebouw worden tot een stadion met ongeveer 2500 plaatsen voor publiek met in het midden met behulp van ongeveer 1200m3 Limburgse leem een spectaculaire supercrossbaan.
Deze grond, die normaal in opslag ligt is net voor de kerst naar binnen gereden en verkeert in uitstekende conditie (droog), om weer een pracht baan van te bouwen.
Net als vorig jaar is de baan weer ontworpen en zal worden aangelegd door Eddy Eversdijk en Rinus van de Ven. Ook dit jaar is er weer extra aandacht bij het ontwerp aan de veiligheid van rijders, publiek en officials.
De baan komt overal een meter verder van de tribunes af te liggen. De grote sprongen komen niet langs de tribunes. Er zullen zo min mogelijk officials in de baan aanwezig zijn en er komt een beveiligingssysteem met lampen welke op afstand bediend zullen worden. Ook fotografen en EHBO zullen tijdens de wedstrijden niet aan de randen van de baan mogen staan maar in de daarvoor speciale vakken.
De inschrijvingen verlopen uitstekend, met nog een kleine 4 weken te gaan zitten alle klassen al redelijk vol, de hobbyklasse is al gesloten, we zitten nu op een totaal van iets meer dan 200 inschrijvingen en we kunnen er maximaal 250 hebben.
Ook de trainigsweken lopen aardig vol, er zullen in de week voor de wedstrijden diverse trainingsstages gegeven worden door Rinus van de Ven, Stefan Hage en Mark Boot/Frank Rottier. Alle tijden zijn op onze site te vinden www.smz.nl
In de regioklasse, veteranenklasse, en de nationale klassen rijden gelukkig weer aardig wat zeeuwen mee maar de deelnemers komen ook uit Belgie, Duitsland Frankrijk, Denemarken en Hongarije.
In de Interklasse zijn momenteel de volgende rijders ingeschreven:
3 – Heikkie Geens, België, Kawasaki
#19 – Luc Rombaut, Frankrijk, KTM
#21 – Jurgen Wybo, België, Kawasaki
#32 – Marcus Lee Soper, Engeland, Suzuki
#37 – Mark Boot, Burgh Haamstede, KTM
#47 – Bram van den Hoek, Voorburg, Kawasaki
#52 – Jeremy Coen, België, Kawasaki
#60 – Frederik Hojris, Denemarken, KTM
#67 – Wietse Brackman, België, Husqvarna
#69 – Carlos Fernandez Macanas, Spanje,
#82 – Dennis Fahr, Duitsland, KTM
#382 – Laurent Dohr, Frankrijk, Suzuki
#412 – Frederik Jensen, Denemarken, Honda
#532 – Ricky Renner, Amerika, Yamaha
#847 – Fabian Romero, Duitsland, Kawasaki
#851 – Clemente Briatte, Frankrijk, Kawasaki
#881 – Iker Larranaga, Spanje, KTM
#914 – Jeremy Hurtevent, Frankrijk, Honda
#941 – Jeffrey Meurs, Rotterdam, Suzuk
#26      Rinnie van deer Linden ,Calven, Suzuki
We wachten nog op een bevestiging van Pol Motors want die zou met twee of drie inters komen waaronder een Amerikaan en een Zuid Afrikaan
Omdat we dit jaar i.v.m. opvang asielzoekers geen gebruik kunnen maken van de Westerscheldehal zal er voor de Zeelandhallen een tijdelijk paviljoen gebouwd worden van 30 bij 100 meter waar we onze standhouders en rijders kunnen herbergen.
Al met al ziet het er naar uit dat we samen met een kleine 100 vrijwilligers, weer een geweldig evenement neer gaan zetten in 2016.
Kijk voor meer informatie over de supercross in Goes op www.smz.nl
Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment