zijspannen & Quads 571e6ed7e682f
Dubbelslag voor Willemsen/Beunk in het Duits Kampioenschap in Aufenau

De zijspancombinatie Willemsen/Beunk heeft de vierde wedstrijd om het Duits Kampioenschap Zijspancross in Aufenau weten te winnen. In beide manches namen ze na een aantal ronden de leiding in handen. In de eerste manche zegevierden ze met een grote voorsprong. In de tweede manche werden ze een aantal keren opgehouden door achterblijvers waardoor de combinatie Adriaenssen/Daiders ze onder druk wisten te houden. Willemsen hield het hoofd koel en bleef gewoon zijn eigen wedstrijd rijden. Dit zorgde ervoor dat hij ook in de tweede manche als winnaar over de finish kwam.

Daniel had voor aanvang van de wedstrijd al vele malen op dit circuit gereden want in het verleden zijn er Grand Prix’s, Duitse kampioenschappen en internationale wedstrijden op dit circuit verreden. De baan heeft een harde ondergrond en was dan ook de perfecte voorbereiding op de Grand Prix van Tsjechie. De dag begon positief want in de vrije training wisten ze gelijk al de snelste tijd op de klokken te zetten. Ook in de tijdtraining zaten ze in een goed ritme maar omdat ze tijdens hun snelle ronde opgehouden werden, kwamen ze uiteindelijk uit op een tweede tijd. Daniel vond dit niet zo erg omdat hij zo kon zien waar Adriaenssen/Daiders het zijspan zouden parkeren voor de start van de eerste manche.

Met veel zelfvertrouwen stonden ze achter het starthek voor de eerste manche. Ze wisten een goede start te pakken en namen al vrij snel de leiding in de wedstrijd in handen. Het tempo werd strak gehouden en dit zorgde ervoor dat ze een veilige voorsprong op wisten te bouwen. In de slotfase werden er dan ook geen risico’s meer genomen en kon de manche naar de tevredenheid op de eerste plaats worden afgesloten.

In de pauze werd er even rust gepakt alvorens ze aan de voorbereiding op de tweede manche begonnen. Net als in de eerste manche zaten ze er goed bij na de start en gingen gelijk in de aanval op de combinaties die voor hun reden. Het d uurde niet lang voordat ze de koppositie in handen namen en opnieuw weg begonnen te lopen bij de rest van het deelnemersveld. Echter in deze manche werden ze een aantal keren opgehouden door achterblijvers, wat tot gevolg had dat Adriaenssen/Daiders het gat wisten te dichten. Er moest geconcentreerd gereden worden want er mocht geen fout gemaakt worden. Daniel en Peter hielden het hoofd koel tot aan de finish en wisten zo ook de tweede manche te winnen!

Met een dubbele manchezege wonnen ze de vierde wedstrijd om het Duits Kampioenschap in Aufenau. Voor Daniel en Peter was dit een perfecte voorbereidingswedstrijd op de tweede Grand Prix van het seizoen in Tsjechie. ‘’Alles liep lekker vandaag. Er waren verschillende Grand Prix combinaties die nog wat wilden proberen voor de naderende Grand Prix waardoor het voor ons een hele goede training was. Voor Oss hebben we bijna alleen maar in het zand gereden en daarom was het fijn om nu een wedstrijd op een harde baa n te rijden. We hebben voor dit soort banen een aantal kleine dingen aan het zijspan veranderd en dit pakte vandaag heel goed uit. Ik zie de volgende wedstrijden met vertrouwen tegemoet’’: vertelt een tevreden Daniel Willemsen.

Op zondag 8 mei staat voor Willemsen/Beunk de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in Kramolin, Tsjechie. Of ze voor deze wedstrijd eerst nog deel zullen nemen aan het Duits Kampioenschap in Kamp Lintfort is op dit moment nog onduidelijk.

voor Foto’s Klik hier..

Daguitslag Duits Kampioenschap Zijspancross Aufenau:

1. Willemsen – Beunk: 50 Pnt
2. Santermans – Mucenieks: 42 Pnt
3. Wilkinson – Kirwin: 38 Pnt
4. Adrianssen – Daiders: 37 Pnt
5. van Werven – van der Putten: 33 Pnt

Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment