Dakar d0ed5a4b-71e7-45a0-91d2-fa3b752f540e
De Dakar is begonnen voor Sjaak Martens!

d0ed5a4b-71e7-45a0-91d2-fa3b752f540e

De podiumceremonie. Die was zo voorbij. Dat ging een stuk sneller dan anders. Er waren minder festiviteiten omdat de startlocatie eerst een stad in Chili was. Totdat zij zich terug trokken als deelnemend land uit de Dakar rally.

Terug naar Buenos Aires dus, waar het door de kortere voorbereiding een stuk rustiger was. Minder festiviteiten en minder chaos. Daar ging de start en podiumceremonie wel wat sneller door.

De deelnemers konden lekker op tijd aan de verbindingsroute beginnen.
Om vervolgens halverwege de special van 11 km te rijden. Die korte special was slechts bedoeld om een startvolgorde te bepalen voor vandaag. De eerste echte rallydag van 2016.
Sjaak zei van tevoren al dat er meer te verliezen dat te winnen is op zo’n kort stukje. De tijden liggen op zo’n minispecial zo dicht bij elkaar dat het geen zin heeft om brokken te maken op de eerste dag. Wat had hij daar gelijk in toen hij dat zei. Er zijn toch meerdere rijders met problemen terug gekomen.
In de special kwamen de rijders een “plasje” tegen waar ze doorheen moesten. Er zaten verraderlijke diepe stukken in waardoor er diverse rijders in de problemen zijn gekomen. Als de motor te diep in het water terecht komt, kan er water in het luchtfilter terecht komen. Dat kan flinke problemen geven. Alle motoren zijn in Rosario aangekomen maar sommigen hingen op sleep en er zijn al blokken gewisseld..
Sjaak mocht de 70ste tijd noteren vanuit een startlijst met zo’n 130 deelnemers! Daar was hij best tevreden mee. Zeker als je bedenkt dat er maar 1 minuut en 20 seconden tussen zijn tijd en de nr 1 zit.
Eerste etappe afgelast
Er is lang gewacht met starten van de special. De rijders hadden al een verbindingsroute gereden en zo ongeveer 200 km hagel en ellende gehad. De organisatie besloot om de start van de motoren en de quads uit te stellen en te wachten op beter weer. Het is voor de veiligheid van de deelnemers cruciaal dat de helikopter kan vliegen. Met zulk noodweer kunnen ze niet vliegen.
De 2e etappe voert van Villa Carlos Paz naar Termas de Rio Hondo.
Indien de omstandigheden zo slecht blijven, kunnen we nog wel wat wijzigingen in de route verwachten.

Voorlopig ziet het er morgen zo uit:

Start        Villa Carlos Paz
Finish      Termas de Rio Hondo
Verbindingsroute  337 km
Special stage        450 km

De auto’s en de trucks rijden een andere route tijdens de special stage.

Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment