Persberichten well 2016  6
Boyd van der Voorn derde in Westerbork

Op zaterdag 2 april behaalde bork Boyd van der Voorn op zijn HeliMx.nl-Husqvarna in Westerk twee maal een derde plaats. De wedstrijd tellend voor het KNMV Nederlands kampioenschap werd verreden onder prima omstandigheden. Een mooie baan en af en toe liet het zonnetje zich zien.

Tijdens de tijdtraining klokte Boyd een nette tweede tijd in zijn groep. Dit keer kwamen er 53 rijders in de klasse 85 GW aan de start.

De start van de eerste manche was van Boyd niet geweldig. Hij kwam als 10e uit de eerste bocht. Hij vocht zich in een goed tempo naar voren. Op de derde plaats aangekomen bleek het gat naar zijn twee voorgangers te groot. Boyd kon deze afstand niet meer goedmaken en finishte als derde.

De start van de tweede manche was iets beter. Boyd kwam als 5e door. Ook nu weer reed Boyd beheerst naar voren. Andermaal op de derde plaats aangekomen bleek het gat naar de nummers 1 en 2 te groot. Boyd sloot af met een derde plaats. Twee maal drie en totaal ook drie.

De volgende dag verscheen  Boyd aan de start van de Internationale wedstrijd in Wuustwezel tellend voor het Belgisch kampioenschap. In de tijdtraining zette Boyd de snelste ronde op de klokken.  Poleposition voor de komende manches.

Bij de start van de eerste manche pakte Boyd al snel de leiding. Zijn maatje Kay Karssemakers volgde als tweede. Er ontstond een prachtig gevecht om de eerste plaats. Per ronde werd meerdere keren van positie gewisseld. Echter twee ronden voor het einde maakte Boyd een fout en kwam hard ten val. Per brancard verliet hij het strijdtoneel. De arts constateerde een lichte hersenschudding. Boyd werd rust voorgeschreven en moest de tweede manche verstek laten gaan.

Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment