Persberichten 20160516RobinBakensAxel002
Bakens keert terug uit blessure met leuke wedstrijden!

Na zijn zware blessure aan de elleboog begint Robin Bakens meer en meer z’n oude zelf terug te vinden. Met maar liefst 3 wedstrijden in de laatste twee weken heeft hij zeker niet stil gezeten. Dat competitie ritme op doen belangrijk is na een blessure staat als een huis en dat is ook wat de Kawasaki piloot de afgelopen twee weekends heeft gedaan.

Als fan van de Franse circuits zakte Bakens op 8 mei af naar Bonneuil en Valois, een wedstrijd die mee telde voor het Picardië kampioenschap. Daar is het systeem zo dat je eerst een vrije training hebt, dan een tijds training en dan twee reeksen. Met wat geluk en als het tijdsschema het toe laat rijden ze zelfs nog een superfinale. Aan competitieve meters dus geen gebrek in deze wedstrijden. In zowel de tijdstrainingen als de manches had Bakens een goed gevoel op de motor en in z’n elleboog. In de eerste manche kon hij zo een hele reeks strijden voor de eerste plaats met de lokale topper Richard Fura, dat was meteen een leuke terug keer uit de blessure. In de tweede manche was de start iets minder en eens aangekomen aan de derde plaats zette Bakens nog eens aan, maar dichter komen op de koplopers zat er niet meteen in. Helaas was er in deze wedstrijd geen superfinale doordat het tijdsschema een beetje uitliep door omstandigheden.

Ook zijn tweede wedstrijd ging Robin Bakens afwerken in Picardië, ditmaal op het bekende circuit van Plomion. Het systeem was hetzelfde als de vorige keer, een vrije training, tijdstraining en twee manches plus een superfinale. Bakens had al even geluk tijdens de tijdstraining, door het vele driften was de band van de mousse gelopen en maakte de achterkant van de KX450F machine enkele rare bewegingen alvorens Robin de motor rustig tot aan de pits kon rijden. Toch was het resultaat niet slecht met een 3e tijd. Het wedstrijd verloop was gelijklopend met de vorige wedstrijd in Bonneuil en Valois. Telkens zat de Kawasaki rijder verwikkeld in een mooie strijd, de eerste reeks voor de eerste plaats, de tweede reeks voor de tweede plaats. In de eerste reeks kwam Bakens uiteindelijk thuis als tweede en ook in de tweede manche zag hij als tweede rijder de zwart wit geblokte vlag. In de superfinale kwamen de beste rijders van de 125cc, MX2 en MX1 klasse aan de start, net voor dat het starthek viel begon het te druppelen. Dit zag Bakens als een kans om toch eens een manche overwinning te nemen, maar wederom was het een duel op het scherpst van de snee dat in het voordeel van zijn concurrent werd beslecht.

Na al het beton vreten stond er de Belgian National van Axel op het programma. Dat viel in het begin even tegen voor Robin, de Waaslander die anders goed vooruit komt in het zand had het moeilijk met de klik te maken. Zo reed hij een 7e tijd bij elkaar. In de eerste manche lag de door ‘het ploegske’ gesteunde piloot wederom in een mooi duel, deze keer kon hij als 7e uit de strijd komen. In de manche erna was het duel nog intenser, met een groepje van 4-5 rijders knokten ze voor elke meter. Uiteindelijk strandde Bakens op een 6e plaats. Goed voor een 6e plaats in het dag klassement.

Robin Bakens: “Het waren leuke wedstrijden om terug te keren, telkens op een mooi circuit en met hele intensieve duels. In Frankrijk was het beton vreten en kon ik m’n draai wel tamelijk goed vinden, het was wel nog aanpassen om de zwaardere MX1 motor te draaien op de harde rotsige ondergronden daar. Maar ik kon me geen betere terugkeer wensen, zulke spannende wedstrijden, daar doe je het voor. Toen we in Axel de Belgian National gingen mee rijden was het wel even slikken. Na al dat rijden op de harde ondergronden kon ik niet meteen de klik maken voor in het zand, kwam daar nog eens bij dat het gruwelijk hard ging in Axel. Eén minpuntje is dat ik door te ver te springen een keertje door mijn elleboog ben gegaan. Dat deed even ferm zeer en ook nu nog is hij stijf en pijnlijk. Deze week zal ik dan ook geen motor training afwerken en zondag zakken we af naar Avesnes sur Helpe voor hopelijk nog meer van zulke mooie wedstrijden.”

 

Foto’s: Frederik Van Eeckhoven

Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment