Nationaal Horst-banner-starthek
Alléén rijders achter het starthek

Achter het starthek horen alleen coureurs en hun motoren thuis. Dat klinkt misschien logisch, maar toch komt het regelmatig voor dat zich nog allerlei helpers in het startgebied bevinden, nadat de fuikmeester op zijn fluit heeft geblazen. Dit levert onrust en vertraging op bij het starten en kan tot onveilige situaties leiden.

Natuurlijk kan het zo zijn dat je een beetje hulp nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je een blokje gebruikt of omdat je motor niet goed werkt. Een blokje dien je zelf mee te nemen (maak er een touwtje aan en hang hem aan je stuur net als Nancy van de Ven) en technische problemen los je niet op achter het starthek. Dat laatste betekent, dat jij je motor terug de fuik in duwt om daar het defect te verhelpen, eventueel samen met je monteur. Als dat is gelukt, neem je weer plaats achter het hek.

In het motorcrossreglement (artikel 2.6 sub 7, pagina 17) staat dat iedereen die niet meerijdt in de klasse die van start gaat, zich uit de voeten moet maken na een signaal van de fuikmeester. Hier zal de komende wedstrijden dan ook streng op worden toegezien.

Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment