Persberichten 20160424GlennBielenMill002
Glenn Bielen pakt zwaar bevochte punten in Mill!

Afgelopen weekend werd in het Nederlandse Mill de tweede manche van de ‘Dutch Masters of Motocross’ verreden. Na de sterke resultaten in het Belgische kampioenschap trok Glenn Bielen dan ook vol vertrouwen richting deze wedstrijd. Vast besloten om beter te doen dan de twee puntjes die hij tijdens de eerste wedstrijd in het Zeeuwse Axel behaalde.

Tijdens de tijdstraining liet de VE Racing piloot meteen een goede indruk achter. Met een twaalfde tijd, in een veld dat kwalitatief toch hoger mag worden ingeschat dan bij het Belgisch Kampioenschap, verzekerde de DC Shoes piloot zich van een goede startplaats.

Het goede plekje aan het starthek wist hij deels te verzilveren met een start rond de twaalfde plaats. Een meer dan degelijke start die hem, op de door VROOAM gesmeerde v/d Laar Yamaha meteen in duel gooide met o.a. Christopher Mills en Erik de Bruyn. We zagen een duel dat zich tijdens heel de reeks uitspon. En in de voorlaatste ronde wist Glenn Bielen beide mooi te verschalken. Een tiende plaats leek dan ook zijn meer dan verdiende resultaat te worden, dit tot hij een manoeuvre van een gedubbelde piloot verkeerd inschatte. Daarvan maakte zowel Mills als de Bruyn handige gebruik om de door Funnelweb ondersteunde Glenn Bielen terug te wijzen naar een twaalfde plaats. Een domper, maar de dikke negen punten maakte de bittere nasmaak een héél stuk milder.

In de tweede manche kwam Glenn wederom goed weg van aan het starthek. Het was echter in de eerste twee bochten waar hij in het gedrum, nu tijd en plaatsen verloor. Het was dan ook slechts ergens rond de 25ste plaats waar, de door MXForce geklede piloot, doorkwam. Een inhaal jacht was dan ook nodig. Met enige moeite maar met de grinta van een kampioen vocht hij zich terug de top twintig binnen. Even leek een negentiende plaats er ook nog in te zitten maar Rob Windt dacht daar anders over. Glenn ‘KingKong’ Bielen zette totaal uitgeput z’n motorfiets neer op de twintigste stek. Een plaats goed voor nog één puntje.

Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment