Gestolen nick tm
Crossmotor gestolen van overleden Nick

De crossmotor die zoveel betekende voor de familie Heijboer, is donderdagmiddag heel brutaal uit de schuur gestolen. De motor was een aandenken aan hun zoon, die zeven jaar geleden om het leven kwam bij een verkeersongeluk.

Een buurvrouw zag donderdag een vreemde auto op het adres van de familie aan de Roggebotweg in Dronten. Op het erf liepen twee mannen. Toen Jan Heijboer thuiskwam, vroeg de buurvrouw meteen of hij hier iets van af wist. Dat was niet het geval en al snel bleek dat de crossmotor van Nick was verdwenen. Een grote schok voor het gezin omdat het een van de weinige tastbare herinneringen is aan hun zoon en broer.

Nick was student landbouw en liep stage in Canada. Hij zat in mei 2009 samen met een andere stagiair in diens auto, toen het op een kruising mis ging. Bij de botsing brak Nick zijn nek en overleed kort daarna. Buiten dat de motor een aandenken was aan Nick zou zijn zus Dana (13) in de toekomst met de motor gaan rijden. “Het was zijn hobby”, zegt Dana aangeslagen. “Het betekent zoveel voor ons, die motor. Hij stond nog altijd op z’n plekkie. Ik had er graag op gereden als ik oud genoeg was.”

De buurvrouw zou een donkerblauwe Volkswagen Caddy gezien hebben. Een kenteken is er niet, daarvoor was de afstand te groot. De familie hoopt dat mensen die meer weten zich melden en dat de motor weer terug komt. “Het ding is niets waard verder”, zegt Jan Heijboer. “Maar voor ons heeft ie grote emotionele waarde.”

Bron Hart van Nederland
Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment