Dakar 73621c60-f9ff-47e6-89e9-71fadfb0e758
Jan van Gerven “Hier was veel te verliezen en je kon jezelf goed zeer doen.”

Iedereen binnen het BAS Dakarteam was het erover eens.. Het was een saaie dag waarop meer te verliezen dan te winnen was. Vanochtend was Jan van Gerven al rustig aan begonnen omdat het al beloofde een hele pittige dag te worden. En pittig, dat werd ‘ie maar leuk, dat was het zeker niet.

400 kilometer proef waar eigenlijk niks aan was.

In deze proef was er heel weinig te winnen en je kon je lelijk pijn doen. Dat had Jan snel gezien. Het tandje dat hij er al af had gedaan om de dag rustig te beginnen, bleef er de hele dag af. Zonde om twee dagen voor de finish de boel te verspelen.
“Het was gewoon 400 kilometer niet anders dan ketsers en gaten. Ja en die stonden dan ook nog niet eens allemaal in het roadbook, die gaten. Het roadbook was vandaag gewoon slecht.” Op een klein stukje na tussen de duinen wat wel mooi was, ging het vandaag verder nergens over. Rechtuit over een lang kiezelpad maak je Jan van Gerven niet blij mee!

Chaos

In de wandelgangen had Jan gehoord dat ze vanochtend later dan gepland konden starten doordat er een rivier was die nog te hoog stond. Omdat Jan gisteren zo’n goeie uitslag had gereden mocht hij vanochtend op de 30ste plaats starten. Zo ver voorin het startveld starten ze normaal gesproken om de 2 minuten om de toprijders wat meer ruimte te geven en ze elkaar niet binnen 2 kilometer al in moeten halen. “Je kon nu echt merken dat ze het even weg moesten werken want in plaats van om de 2 minuten, werden wij met twee man tegelijk, om de 30 seconden weg gestuurd. De verloren tijd door de late start hebben ze nooit allemaal goed kunnen maken, dus het zal op de smalle paden, achterin het veld met de auto’s en de trucks wel een chaos geweest zijn op de smalle paden en daardoor gevaarlijk voor de motorrijders die dan in het gedrang komen bij de eerste auto’s.”

Het personeel van de organisatie was op de tankstops ook duidelijk geïnstrueerd om iedereen eens diep in de ogen te kijken en te controleren op uitdrogingsverschijnselen volgens Jan. Dat kon hij duidelijk merken, dus er was echt wel iets aan de hand. “Ik had er zelf niks mee geleden, gisteren ook niet, maar de hitte maakt het echt heel zwaar. Het was echt een dag om af te zien.”

Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment