Dakar edd20d36-a227-404b-b4bb-a122b922089a
Vogels snakt naar adem ‘aan het einde van de wereld’
edd20d36-a227-404b-b4bb-a122b922089a
De vijfde etappe was opnieuw een ‘off-day’ voor Hans Vogels. Op 4700 meter hoogte in de bergen van Bolivia zat er na 327 kilometer niet meer in dan de 48ste tijd. De hoogte speelde de motorrijder, net als een dag eerder, parten. “Vandaag heb ik niet moeten overgeven, maar veel waard ben ik niet. Ik voel me zo slap als een vaatdoek.”
Op de slingerende bergpaden had Vogels de grootste moeite. Het draaien en keren vergt veel inspanning en in de ijle lucht ontbrak het hem aan de kracht. Naast de hoogte had Vogels ook nog te kampen met een lek aan een van de voorpoten van zijn KTM. “Het lekte op de remschijf. Op die paadjes langs gigantische kliffen en ravijnen durfde ik niet te pushen. Volgens mij zijn we vandaag naar het einde van de wereld gereden, maar ik ben blij dat ik er ben. Het was weer een off-day. Ik heb me er inmiddels maar bij neergelegd dat het niet mijn Dakar is.”
In Uyuni is ook het assistentieteam weer aanwezig, zodat Vogels in elk geval zijn motor weer in vertrouwde handen kan achterlaten. “Morgen rijden we hier in de buurt, dus weer op hoogte. Ik ga zo eerst maar even liggen om bij te komen en dan maar hopen op een betere dag. Het is niet anders.”

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment