Persberichten kay ek
11- jarige Kay Karssemakers begint sterk aan het EK 85cc in Denemarken
Kay Karssemakers van het Beursfoon Rockstar KTM Team heeft tijdens de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc in het Deense Slagelse een sterk begin in het kampioenschap gemaakt. De jonge rijder uit Boxtel wist in de manches als zesde en vijfde te finishen wat hem een zesde plaats in het dag klassement opleverde. Een knappe prestatie van de 11- jarige Kay die vorig jaar nog uitkwam in het EK 65cc.
Op vrijdagavond vloog Kay richting Denemarken waar het team een dag eerder al gearriveerd was. Op zaterdagmorgen begon de dag met een vrije training. De baan lag er zwaar bij en Kay heeft in deze vrije training de tijd benut om de baan te verkennen. Tegen de middag stond de pre-kwalificatie op het programma. De 11-jarige Kay wist verschillende snelle rondetijden op de klok te zetten, de tijden zaten enorm dicht bij elkaar en met een tijd van 1.59.375 zette hij de snelste tijd op de klok. Vol goede moed keek Kay uit naar de kwalificatieheat. Kay wist kopstart te nemen en de eerste ronde op een tweede plaats door te komen. In de tweede ronde maakte hij even een foutje en werd terug verwezen naar een vierde plaats. Sterk wist hij als nog de derde plaats over te nemen en finishte als tevreden als derde. Met dit resultaat verzekerde hij zich van een goede startplaats in beide manches op zondag.
Op zondag begon de dag met een warm-up en Kay benutte deze om het circuit opnieuw te verkennen. Om 12:30 uur viel het starthek van de eerste manche, Kay reageerde goed en dook op een tweede plaats door de eerste bocht. Gedurende eerste ronde werd hij terug verwezen naar een derde plaats en wist dit ijzersterk vast te houden. Ondanks dat de vierde, vijfde en zesde man de druk opvoerde in het achterwiel van Kay bleef hij erg geconcentreerd rijden. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Kay het toch wat zwaarder en moest de derde man hem laten passeren. In de laatste ronde maakte hij ook nog een klein foutje wat resulteerde dat hij als zesde over de finish kwam. Even was Kay toch wat teleurgesteld, later was hij toch erg tevreden en ging met goede moed naar de tweede manche.
Het starthek van de tweede manche viel en ook nu was de reactie van Kay goed. Op een tweede plaats begon hij aan de wedstrijd en wist dit één ronde vast te houden. In de tweede ronde maakte hij een foutje waardoor hij terugviel naar een zevende plaats. Kay bleef sterk rijden en wist zich gedurende wedstrijd op te werken naar een vijfde plaats. Kay werkte een gecontroleerde wedstrijd af en kwam zeer tevreden als vijfde over de finish!
Met een zesde en vijfde plaats in de manche eindigde Kay op een zesde plaats in het dag klassement met hetzelfde aantal punten als de vijfde man. Met deze resultaten begint Kay ijzersterk aan het EK 85cc waarbij de meeste jongens toch zo’n twee jaar ouder zijn. Kay kijkt uit naar de volgende wedstrijd, deze zal volgend weekend plaatsvinden in Senkvice, Slowakije.
Motorsport Webhosting
Supermoto Nieuws
Ceradure
MotoQ: Crossmotoren verkopen via MotoQ
Spoke Coats

Geef Uw Reactie

Reacties

About the author

Related Post

Leave a comment